Впровадження системи екологічного менеджменту в готельних комплексах як основа поглиблення міжнародних інтеграційних процесів - Баєв, Вадим Вікторович; Гагач, Вікторія Вадимівна (My University, 2022)
В сучасних ринкових умовах, де конкуренція характеризується постійним зростанням, забезпечення конкурентоспроможного рівня готелю та його послуг набуває все більшої значущості. Для підприємств готельного господарства конкуренція зазвичай має високій рівень. Розвиток еко-готелів та сучасні підходи в туризмі в цілому орієнтовані на економічне зростання територій та контроль над впливом на навколишнє середовище. На сьогодні, еко-готелі розвиваються разом із інноваційними «зеленими» технологіями та функціонують за принципом екологічної відповідальності.

In modern market conditions, where competition is characterized by constant growth, ensuring a competitive level of the hotel and its services is becoming more and more important. For hotel enterprises, competition is usually at a high level. The development of eco-hotels and modern approaches in tourism are generally focused on the economic growth of territories and control over the impact on the environment. Today, eco-hotels are developing together with innovative "green" technologies and operate according to the principle of environmental responsibility.
Keywords: кафедра туристичного та готельного бізнесу; туризм; менеджмент туризму; екологічний менеджмент; environmental management; tourism; tourism management