Спосіб виробництва яблучних цукатів (патент на корисну модель № 103371) - Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович; Стрельченко, Людмила Василівна; Бандуренко, Галина Михайлівна (My University, 2015)
Спосіб виробництва яблучних цукатів включає миття, інспекцію, очищення, різання, бланшування, уварювання плодів до вмісту сухих речовин в сиропі 78 %, відділення сиропу, інспекцію, підсушування, глазурування, основне сушіння до вмісту сухих речовин 83 %, пакування. Основне сушіння здійснюється конвективно-терморадіаційним способом підведення енергії з імпульсним інфрачервоним випромінюванням при температурі теплоносія 40…90 °C, при питомому навантаженні 0,5…50 кг/м2, при густині теплового потоку від 1 до 4,7 кВт/м2. The method of production of apple candied fruits includes washing, inspection, cleaning, cutting, blanching, adding fruit to the content of dry substances in syrup 78%, separation of syrup, inspection, drying, glazing, main drying to the dry matter content 83%, packaging. The main drying is carried out by the convective thermo-radiation method of supplying energy with pulsed infrared radiation at a temperature of the coolant 40 ... 90 °C, with a specific load of 0.5 ... 50 kg / m2, with a density of heat flow from 1 to 4.7 kW / m2.
Keywords: кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технології консервування; яблучні цукати; виробництво; інфрачервоне випромінювання; основне сушіння; конвективно-терморадіаційний спосіб; органолептичні показники; apple candied fruit; production; infrared radiation; main drying; convective thermo-radiation method; organoleptic parameters