Дубковецький, Ігор ВолодимировичМалежик, Іван ФедоровичСтрельченко, Людмила ВасилівнаБандуренко, Галина Михайлівна2018-06-272018-06-272015Патент U 103371 UA, МПК А23B 7/02 (2006.1) А23B 7/08 (2006.01) Спосіб виробництва яблучних цукатів (патент на корисну модель № 103371) / Малежик І. Ф., Дубковецький І. В., Бандуренко Г. М., Стрельченко Л. В. ; заявник НУХТ. – № u 201506572 ; заявл. 03.07.2015 ; опубл. 10.15.2015, Бюл. № 23, 2015 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27777Спосіб виробництва яблучних цукатів включає миття, інспекцію, очищення, різання, бланшування, уварювання плодів до вмісту сухих речовин в сиропі 78 %, відділення сиропу, інспекцію, підсушування, глазурування, основне сушіння до вмісту сухих речовин 83 %, пакування. Основне сушіння здійснюється конвективно-терморадіаційним способом підведення енергії з імпульсним інфрачервоним випромінюванням при температурі теплоносія 40…90 °C, при питомому навантаженні 0,5…50 кг/м2, при густині теплового потоку від 1 до 4,7 кВт/м2. The method of production of apple candied fruits includes washing, inspection, cleaning, cutting, blanching, adding fruit to the content of dry substances in syrup 78%, separation of syrup, inspection, drying, glazing, main drying to the dry matter content 83%, packaging. The main drying is carried out by the convective thermo-radiation method of supplying energy with pulsed infrared radiation at a temperature of the coolant 40 ... 90 °C, with a specific load of 0.5 ... 50 kg / m2, with a density of heat flow from 1 to 4.7 kW / m2.кафедра процесів і апаратів харчових виробництвкафедра технології консервуванняяблучні цукативиробництвоінфрачервоне випромінюванняосновне сушінняконвективно-терморадіаційний спосіборганолептичні показникиapple candied fruitproductioninfrared radiationmain dryingconvective thermo-radiation methodorganoleptic parametersСпосіб виробництва яблучних цукатів (патент на корисну модель № 103371)Other