Аналіз процесу сушіння різних сортів грибів - Бурлака, Тетяна Василівна; Малежик, Іван Федорович; Дубковецький, Ігор Володимирович (My University, 2013)
В зв’язку з погіршенням екологічної ситуації у світі одним із перших місць є виробництво вітамінних, антиоксидантних та протеїнових добавок і продуктів функціонального призначення, які спрямовані на профілактику різних захворювань, на зміцнення захисних сил організму людини до дії різних несприятливих факторів.анизма. In connection with the deterioration of the environmental situation in the world, one of the first places is the production of vitamin, antioxidant and protein supplements and functional products aimed at preventing various diseases, to strengthen the protective forces of the human body to the action of various adverse factors.
Keywords: гриби; сушіння; процес сушіння; biologically active substances; лецетин; глікоген; біологічно активні речовини; mushrooms; drying; drying process; lecetin; glycogen; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв