Роль статистичних досліджень у діяльності таргетолога - Михайленко, Ольга Валеріївна; Шиліна, Вікторія Юріївна (My University, 2021)
У статті було розглянуто та проаналізовано роль статистичних досліджень у «молодій» професії – «таргетолог». Вивчено роботи деяких українських вчених, зокрема було розглянуто практичні матеріали двох українських шкіл таргету. Аргументи про взаємозалежність таких наук, як маркетинг та статистика, висвітлюються на прикладі взаємозалежності між маркетингом SMM - таргетуванням та наукою "статистика". Усі аргументи мають реальне підтвердження, перевірене багатьма практиками в галузі націлювання. Проблема підкреслюється тим, що нещодавно соціальні мережі перестали бути просто розважальною платформою. Відтепер соціальні мережі - це середовище для бізнесу з багатим ресурсом потенційних клієнтів. Тому існує гостра потреба у нових спеціальностях та спеціалістах. Як відомо: все нове - це красиво перероблене старе. Отже, виходячи з цього, можна сказати, що нові професії базуються на фундаменті «старих» наук. The article considered and analyzed the role of statistical research in the "young" profession - "target scientist". The works of some Ukrainian scientists were studied, in particular, the practical materials of two Ukrainian target schools were considered. Arguments about the interdependence of such sciences as marketing and statistics are highlighted on the example of the interdependence between SMM marketing - targeting and the science of "statistics". All arguments have real-world support, tested by many practitioners in the field of targeting. The problem is highlighted by the fact that social networks have recently ceased to be just an entertainment platform. From now on, social networks are an environment for business with a rich resource of potential customers. Therefore, there is an urgent need for new specialties and specialists. As you know: everything new is a beautifully reworked old. So, based on this, we can say that new professions are based on the foundation of "old" sciences.
Keywords: таргетолог; таргет; статистичні методи; статистичні дослідження; таргетована реклама; targetologist; target; statistical methods; statistical research; targeted advertising; кафедра обліку і аудиту