Осадчук, Оксана ПавлівнаТруш, Юлія Леонідівна2017-11-292017-11-292017Труш, Ю. Л. Наукові підходи основоположників теорії управління якістю щодо трактування сутності поняття «якість» / Ю. Л. Труш, О. П. Осадчук // Наука й економіка Науково-теоретичний журнал Хмельницького економічного університету. - Випуск 2 (46). - 2017. – С. 53-57.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/26272У статті розкрито сутність категорії «якість» шляхом узагальнення наукових поглядів і теоретичних формулювань основоположників теорії управління якістю; визначено ключові аспекти досліджуваної категорії, серед яких: відповідність встановленим вимогам, задоволення споживчих потреб та ефективність виробничих процесів. Ключові слова: якість, вимоги споживачів, підприємство, теорія управління якістю, потреба. The essence of the category "quality" is examined in the article by generalizing the scientific views and theoretical formulations of the founders of theory of quality management; the key aspects of the category "quality" are identified among which: compliance with established requirements, satisfaction of consumer needs and efficiency of production processes. Key words: quality, requirements of consumers, enterprise, theory of quality management, need.uk-UKсистема управлінняпродуктпідприємствоякість система управленияsystem managementproductenterprise qualityкафедра економіки і праваНаукові підходи основоположників теорії управління якістю щодо трактування сутності поняття «якість»Article