Бабич, Ірина МихайлівнаКуц, Анатолій МихайловичПолешко, Надія Вадимівна2021-03-252021-03-252015Бабич, І. М. Дослідження малопоширених сортів винограду в Україні / І. М. Бабич, А. М. Куц, Н. В. Полешко // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 5. – С. 219–224.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/33119У статті досліджено якісні показники малопоширених сортів червоного винограду Голубок (Закарпатська область) і Темпранільйо (Миколаївська область) та їх придатність для виробництва червоних столових сортових вин. Визначено органолептичні й фізико-хімічні показники винограду, а також виноматеріалів, виготовлених із зазначених сортів винограду. Досліджувані малопоширені сорти винограду в Україні визначають, головним чином, органолептичні якості виноматеріалу — від ароматів і тонів у букеті до спирту, кислотності і танінів — у смакові.otherчервоний виноградчервоний сухий виноматеріалred grapesred dry wine materialфенольні речовиниТемпранільйоГолубокбарвні речовинисортове червоне виноphenolic substancesdyesDoveTempranillovarietal red wineкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваДослідження малопоширених сортів винограду в УкраїніArticle