Дослідження малопоширених сортів винограду в Україні - Бабич, Ірина Михайлівна; Куц, Анатолій Михайлович; Полешко, Надія Вадимівна (My University, 2015)
У статті досліджено якісні показники малопоширених сортів червоного винограду Голубок (Закарпатська область) і Темпранільйо (Миколаївська область) та їх придатність для виробництва червоних столових сортових вин. Визначено органолептичні й фізико-хімічні показники винограду, а також виноматеріалів, виготовлених із зазначених сортів винограду. Досліджувані малопоширені сорти винограду в Україні визначають, головним чином, органолептичні якості виноматеріалу — від ароматів і тонів у букеті до спирту, кислотності і танінів — у смакові.
Keywords: червоний виноград; червоний сухий виноматеріал; red grapes; red dry wine material; фенольні речовини; Темпранільйо; Голубок; барвні речовини; сортове червоне вино; phenolic substances; dyes; Dove; Tempranillo; varietal red wine; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства