Особливості функціонування евфемістичних перифразових номінацій у сучасній українській прозі - Приблуда, Людмила Михайлівна (My University, 2016)
У роботі досліджуються особливості функціонування евфемістичних перифразових номінацій у сучасній українській прозі. Доведено, що їх використання увиразнює художнє мовлення сучасних авторів. Іn this work the features of the functioning of euphemistic periphrasal nominations in modern Ukrainian prose are investigated. It is proved that their use evokes the artistic speech of contemporary authors.
Keywords: сучасна проза; вторинна номінація; евфемізми; перифраза; modern prose; secondary nomination; euphemism; periphrasis; кафедра гуманітарних дисциплін