Дослідження розповсюдження бактеріофагів на підприємствах молочного профілю України - Науменко, Оксана Василівна; Кігель, Наталя Федорівна (My University, 2008)
Визначено рівні фагового забруднення продукції молокопереробних підприємств України. Встановлено основні джерела контамінації фагами, які можуть бути визначені як контрольні точки для аналізу фагового стану на виробництві. Виділено вірулентні фагові ізоляти, що циркулюють на виробництві. The levels of phages contamination in dairy products were determinated. The sources of phages contamination were identified as control points for phages state at the dairy plants. The virulent phages of dairy plants of were isolated.
Keywords: бактеріофаги; контамінація; контрольні точки; спектр літичної дії; bacteriophages; contamination; control points; range of lytic activity