Науменко, Оксана ВасилівнаКігель, Наталя Федорівна2020-08-192020-08-192008Науменко, О. В. Дослідження розповсюдження бактеріофагів на підприємствах молочного профілю України / О. В. Науменко, Н.Ф. Кігель // Збірник наукових праць ЛНАУ. Харчові технології. - 2008. - № 88. - С. 161-166.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31853Визначено рівні фагового забруднення продукції молокопереробних підприємств України. Встановлено основні джерела контамінації фагами, які можуть бути визначені як контрольні точки для аналізу фагового стану на виробництві. Виділено вірулентні фагові ізоляти, що циркулюють на виробництві. The levels of phages contamination in dairy products were determinated. The sources of phages contamination were identified as control points for phages state at the dairy plants. The virulent phages of dairy plants of were isolated.бактеріофагиконтамінаціяконтрольні точкиспектр літичної діїbacteriophagescontaminationcontrol pointsrange of lytic activityДослідження розповсюдження бактеріофагів на підприємствах молочного профілю УкраїниArticle