Zinchenko, InnaTerletska, Vita2017-04-252017-04-252016Zinchenko, І. Research Of The Production Process Of Cereal-Based Snacks For Soldiers / Inna Zinchenko, Vita Terletska // Food Science for Well-being (CEFood 2016) : 8th Central European Congress on Food 2016 : book of Abstracts, 23-26 May 2016. – K. : NUFT, 2016. – P. 171.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25100Crunches with high food and biological values enriched rice and pea flakes have been scientifically underpinned and developed on the basis of theoretical and experimental studies at first. This paper is dedicated to the investigation of frying influence We tested the impact of frying on the on the changes of chemical composition of crunches (carbohydrates, mineral and protein substances contents , etc.) The obtained scientific results can be useful and applied in technologies of food products on the basis of grain raw materials, including for soldiers.На основі теоретичних і експериментальних досліджень вперше науково обґрунтовано та розроблено кранчі підвищеної харчової та біологічної цінності, збагачені рисовими та гороховими пластівцями. Ми дослідили вплив обсмажування на зміни хімічного складу кранчів (вміст вуглеводів, мінеральних та білкових речовин, тощо).Отримані результати досліджень можуть бути корисними та впроваджені при розробленні харчових продуктів на основі зернової сировини, в тому числі для військовослужбовців.encrunchespea flakesrice flakesfryingchemical compositionкранчігорохові пластівцірисові пластівціобсмажуванняхімічний складкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівкранчигороховые хлопьярисовые хлопьяобжариваниехимический составResearch Of The Production Process Of Cereal-Based Snacks For SoldiersOther