Мінімаксне управління в лінійних динамічних системах із розподіленими параметрами - Лобок, Олексій Петрович; Гончаренко, Борис Миколайович; Савіцька, Наталія Митрофанівна (My University, 2015)
Розглянуті задачі синтезу оптимального управління системами, що функціонують в умовах невизначеної інформації й описуються узагальненими рівняннями в частинних похідних параболічного типу. Управління має вигляд зворотного зв’язку від спостережуваних вимірів, для реалізації якого необхідно розв’язати інтегро-диференціальне рівняння типу Ріккаті. Окремо побудовано розподілені та зосереджені граничні регулятори, а також наведено рекурентний алгоритм визначення оптимального управління стосовно зміни числа спостережень. Розроблено алгоритм визначення необхідної кількості точкових регуляторів та їх оптимальне розташування на границі області, при яких критерій якості не перевищує заданого порогового значення. The problems of synthesis of optimal control systems that operate in an uncertain information and describes generalized equations in partial derivatives of parabolic type. Management has the form of feedback from observed measurements for implementation which must be solved integral-differential equation of Riccati. Separately built distributed and boundary controls focus, and are recursive algorithm for determining the optimal management regarding changes in the number of cases. An algorithm for determining the required number of point regulators and their optimal location on the boundary at which the performance criterion does not exceed a given threshold.
Keywords: мінімаксне керування (оцінювання); точкові граничні регулятори; теорія збурень; білінійна форма; minimax management; point boundary regulators; perturbation theory; bilinear form; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка