Вплив температури води на тривалість замочування різних сортотипів вівса - Кошова, Валентина Миколаївна; Ємельянова, Ніна Олександрівна (My University, 2012)
Овес - цінна культура. В Україні з зерна вівса виробляють борошно, крупу, толокно, пластівці, на основі яких виготовляють печиво, пряники, киселі, каші. Оптимальними параметрами для замочування є температура замочної води t = 16 °С і τ = 20 год для голозерного вівса та τ = 22 год для плівчастого.

An oat is a valuable culture. In Ukraine from grain of oat make a flour, groats, oatmeal, on the basis of which prepare a thin captain, cakes, kissels, porridges. optimum porametrami for a soakage is there a temperature of water of 16° and τ =20 times for a hulless oat and τ = 22 times for plenchatogo.
Keywords: овес; замочування; сортотип; дезінфектор; oat; soakage; sortotip; dezinfektor; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства