Матко, Світлана ВасилівнаМельник, Людмила Миколаївна2013-04-232013-04-232010Патент на корисну модель № 55317, UA МПК (2009) С12Н 1/00 A23L 2/70. Cпосіб прояснення яблучного соку / С. В. Матко, Л. М. Мельник ; власник Національний університет харчових технологій. – u 201006759 ; заявл. 01.06.2010 ; опубл. 10.12.2010, Бюл. № 23.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7629Спосіб прояснення яблучного соку, що включає комбіноване оброблення яблучного соку, який відрізняється тим, що яблучний сік спочатку піддають адсорбційному очищенню палигорськітом фракції 3,0…2,0 мм концентрацією 2,5…3,3 мас.% при температурі 60-80ºС протягом 20…30 хв., а потім обробляють ферментним препаратом фруктизимом Р у кількості 0,005…0,01 % тривалістю 1,0…1,5 год. при температурі соку 45-50 º С. Apple juice clarification process involves a combination of apple juice processed, characterized in that apple juice is first subjected to adsorptive purification fractions palygorskite 3.0 ... 2.0 mm at 2.5 ... 3.3 wt.% At a temperature of 60-80 º C for 20 ... 30 minutes. And then treated with an enzyme preparation fruktizimom P 0.005 ... 0.01 ... 1.0% during 1.5 hours at a temperature of 45-50 º C juice.otherадсорбціяшунгітяблучний сікadsorptionzhungapple juiceкафедра процесів і апаратів харчових виробництвкафедра технології консервуванняСпосіб прояснення яблучного соку (патент на корисну модель №55317)Other