Стилістичні функції метафори у прозі початку ХХІ століття - Приблуда, Людмила Михайлівна (My University, 2013)
Стаття присвячена дослідженню стилістичних функцій метафори в українській прозі початку ХХІ століття. Описано функціональні особливості метафори. Було встановлено, що метафора у текстах українських письменників постмодерністського період виконує такі функції: стилістично-описову, оцінну та ін. функції The article is devoted research of stylistic functions of metaphor in Ukrainian prose of beginning of ХХІ age. Investigational functional features of metaphor, the process of metaphor is described. It was found that the texts of Ukrainian Writers postmodern period following functions: stylistically-descriptive, graphicly-evaluation and other functions, that underlined image the artistic images. The role zoomorphism that underlies the formation of negative subjective-modal meanings
Keywords: стилістичні функції метафори; зооморфізм; українська проза початку ХХІ ст.; метафора; кафедра гуманітарних дисциплін; metaphors stylistic features; zoomorfizmy; Ukrainian prose of the early twenty-first century; metaphor