Разработка нового поколения пробиотических препаратов – кобиотиков - Старовойтова, Светлана Александровна (My University, 2020)
Термин «Кобиотик» был введен в 2013 году. Кобиотики основаны на идее, что если поместить пробиотики, пребиотики (топливо для пробиотиков) и дополнительный пищевой компонент в кишечник, это будет способствовать хорошему бактериальному росту, подавлению роста «плохих» бактерий и улучшению общего состояния здоровья хозяина. Кобиотики наряду с пробиотиками могут стать эффективными средствами для терапии и профилактики многих патологических состояний хозяина. Преимуществом кобиотиков является отсутствие негативных эффектов присущих стандартным пробиотикам. // The term “Сobiotiс” was introduced in 2013. Сobiotics are based on the idea that if you put probiotics, prebiotics (probiotic fuel) and an additional food component in the intestine, this will promote good bacterial growth, suppress the growth of "bad" bacteria and improve the overall health of the host. Cobiotics along with probiotics can be effective in the treatment and prevention of many pathological conditions of the host. The advantage of cobiotics is the absence of negative effects inherent in standard probiotics.// Термін «Кобіотик» був введений в 2013 році. Кобіотики засновані на ідеї, що якщо помістити пробіотики, пребіотики (паливо для пробіотиків) і додатковий харчовий компонент в кишечник, це буде сприяти гарному бактеріального росту, пригніченню росту «поганих» бактерій і поліпшенню загального стану здоров'я хазяїна. Кобіотики поряд з пробіотиками можуть стати ефективними засобами для терапії та профілактики багатьох патологічних станів хазяїна. Перевагою кобіотіков є відсутність негативних ефектів властивих стандартним пробіотиків.
Keywords: пробіотики; кобіотики; кафедра біотехнології і мікробіології; пробитики; кобиотики; probiotics