Використання методів інтелектуального аналізу та добування даних при удосконаленні систем підтримки прийняття рішень - Грибков, Сергій Віталійович; Загоровська, Лариса Григорівна (My University, 2008)
Розглянуто вимоги до сучасних систем підтримки прийняття рішень та окреслено напрямки їх удосконалення. Показано, що використання методів інтелектуального аналізу та добування даних дозволяє суттєво підвищити ефективність управлінських рішень. Запропонований підхід реалізовано на прикладі макаронного виробництва. Використання СУБД MS SQL SERVER 2005 та інструментарію Analysis Services забезпечило автоматизоване створення моделей Data Mining, що дозволило розв'язати низку задач управління підприємством.

The requirements for modern decision support systems and identified areas of improvement. It is shown that the use of methods of mining and data extraction can significantly improve the effectiveness of management decisions. The proposed approach is implemented by the example of pasta production. Using the database MS SQL SERVER 2005 and Analysis Services tools provide automated creation of models of Data Mining, which resolves a number of problems of management.
Keywords: системи підтримки прийняття рішень; інтелектуальний аналіз та добування даних; моделі Data Mining; управління підприємством; decision support systems; intelligent analysis and retrieval of data; models Data Mining; enterprise management; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки