Подковко, Оксана АнатольевнаРашевская, Тамара Алексеевна2017-04-252017-04-252014Подковко, О. А. Исследование показателей структуры и консистенции масляной пасты / О. А. Подковко, Т. А. Рашевская // SCIENTIFIC WORKS OF UNIVERSITY OF FOOD TECHNOLOGIES. – 2014. – № 2. – С. 163–166.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25124The complex of plant additives was chosen based on analysis of the literature, what used for development of butter paste. Indicators of structure and consistency of butter paste such as heat resistance, solidity, degree of destruction and resumption of structure were researched. Research was carried out at different temperatures of storage of the butter paste. Expediency of using the complex of plant additives into composition of the butter paste was proved according to the received data of the research. Комплекс растительных добавок был выбран на основе анализа литературы, используемой для разработки масляной пасты. Исследованы показатели структуры и консистенции масляной пасты, такие как термостойкость, прочность, степень разрушения и возобновление структуры. Исследование проводилось при разных температурах хранения масляной пасты. В соответствии с полученными данными исследования была подтверждена целесообразность использования комплекса растительных добавок в составе масляной пасты.otherмасляная пастаbutter pasteкафедра технології молока і молочних продуктівИсследование показателей структуры и консистенции масляной пастыArticle