Вивчення гідрофільних властивостей гідроколоїдів в складних емульсійно-пінних системах - Звягінцева-Семенець, Юлія Петрівна; Кобилінська, Олена Валеріївна; Колесник, Марина Анатоліївна (My University, 2016)
Об’єктом дослідження обрано технологію вершкового низькокалорійного крему на желатині, предметом дослідження виступили вершки коров’ячі з масовою часткою жиру 20 %; полісахариди – альгінат натрію, j-каррагенан, агар. Визначені гідромодулі добавок, розчинність і ступінь їх набухання у воді та вершках. Визначено, що порівняно із контрольним кремом на желатині, дослідні зразки мають меншу пружність, більшу пластичність, не утворюють гелеподібної фіксованої структури після охолодження.
Keywords: вершковий крем низькокалорійний; агар; альгінат натрію; каррагінан; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів