Кінетика кавітаційного руйнування керамічних матеріалів - Литвиненко, Олександр Анатолійович; Кавун, Віталій Петрович; Некоз, Олександр Іванович (My University, 2014)
Зношування конструкційних матеріалів є процесом руйнування їх структурних фрагментів і починається з мікро- та закінчується макротріщинами та втратою маси зразка. Цьому передує накопичення дефектів, що визначається розмірами структурних складових матеріалу. Включення, наявні в усіх кер. матеріалах, впливають на їх експлуатаційні властивості, а дефекти структури обумовлюються складом і технологією зразків. Deterioration of construction materials is a process of destruction of their structural fragments begins and ends with micro- and macrocrack mass loss of the sample. This is preceded by the accumulation of defects is determined dimensions of the structural components of the material. Inclusion available in all supervisor. materials affect their performance properties and defect structure specifies the composition and technology standards.
Keywords: керамічні матеріали; дефекти структури; кінетика; ceramic materials; structure defects; kinetics; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв