Державна політика у сфері зайнятості населення - Білан, Юрій Валентинович; Байдецький, Петро Григорович (My University, 2015)
У статті проаналізовано організацію системи державного управління із забезпечення належних умов для ефективного пошуку роботи претендетами на робочі місця. Негативні тенденції у цій суспільноекономічній сфері свідчать про недостатній рівень прогнозування та запобігання негативним явищам і відсутність відповідних управлінських рішень, що призводить до негативних наслідків на національному ринку праці і непередбачуваності міграційних процесів. Розглянуто стан державного управління ринком праці та освітніх послуг на прикладі Збаразького районного центру зайнятості Тернопільської області. На практиці увага до працевлаштування молоді з боку служби зайнятості викликана необхідністю здійснення заходів щодо профілактики молодіжного безробіття. The article analyzes the organization of public administration to ensure proper conditions for effective job search. Negative trends in this socio-economic sphere indicate the insufficient level of prediction and prevention of adverse events and absence of appropriate management decisions based on research, that lead to negative consequences in the labor market and unpredictable migration processes. The state of the labor market and the governance of education services were studied on the example of Zbarazh district employment center in Ternopil region (oblast). In practice, the attention to youth employment by employment services is caused by the need for measures to prevent youth unem-ployment.
Keywords: управління; зайнятість; молодь; безробіття; Україна; management; employment; youth; unemployment; Ukraine