Физико-химическое обоснование синтеза протонированного манган(ІІ) фосфата - Антрапцева, Надежда Михайловна; Била, Галина Николаевна; Торопова, Анна Константиновна (My University, 2015)
Вперше синтезовано новий протонований марганець (ІІ) фосфат композиції Mn (H2PO4) • 4Н2О. Визначено особливості його формування та основні характеристики рентгенівського та спектроскопічного аналізу. Він може заповнити асортимент біологічно активних речовин для збагачення конкретних продуктів харчування. Синтезирован новый протонированный марганец (ІІ) фосфат состава Mn (H2PO4) • 4Н2О. Определены особенности его формирования и основные характеристики рентгеновских лучей и спектроскопии. Он может заполнить ассортимент биоактивных веществ для обогащения безалкогольных продуктов. The new protoned manganese(ІІ) phosphate of composition Mn(H2PO4)•4Н2О is synthesized. The features ofhis formation and major Х-ray and spectroscopy characteristics are determinated. He can fill up theassortment of bioactive substances for enriching of concrete foodstuffs.
Keywords: кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; фосфаты марганца (ІІ); условия синтеза; биогенные элементы; phosphates of manganese(ІІ); conditions of synthesis; biogenic elements