Оцінка еластичності попиту на працю - Юрик, Ярина Іванівна (My University, 2014)
Важливою особливістю українського ринку праці є ситуація, коли динаміка зайнятості слабо реагувала на зміни у випусках, що демон-струє середній коефіцієнт еластичності зміни зайнятості до зміни ВВП за період з 2000 —2012 pp. (рис.). Так, наприклад, цілком закономірним виглядає зниження попиту на працю в період світової економічної кризи 2008 - 2009 pp., зумовле- 112 не в першу чергу скороченням виробництва. Проте, масштаби скоро-чення виробництва та зайнятості в Україні відрізняються: якщо в 2009 р. реальний ВВП зменшився на 14,8 %, то зайнятість лише на 3,7 % (коефіцієнт еластичності 0,25). An important feature of Ukrainian labor market is a situation where employment dynamics is poorly responsive to changes in the issues that demon-current average rate of change of elasticity of employment to output growth for the period 2000 -2012 pp. (Fig.). For example, it is a natural decline in demand for labor in the global economic crisis of 2008 - 2009 pp., Due primarily reduced production. However, the extent soon chenie production and employment in Ukraine are different: in 2009, real GDP fell by 14.8%, employment by only 3.7% (coefficient of elasticity of 0.25).
Keywords: коефіцієнт; попит на працю; зайнятість; скорочення виробництва; factor; demand for labor; employment; layoffs; кафедра економіки праці та менеджменту