Етичне регулювання границь управління комунікаціями і проблеми маніпулювання суспільною свідомістю - Мазник, Ліана Валеріївна; Литвинець, Лариса Федорівна (My University, 2014)
В статті розглядаються керовані та некеровані інформаційні потоки, які наповнюють сучасний інформаційний простір. Аналізуються питання поширення певної інформації, управління нею, перетворення управління на маніпуляцію. Особлива увага приділяється межам управління комунікаціями та проблемам маніпулювання суспільною свідомістю на користь окремої організації чи держави. Пропонуються теоретичні та етичні підстави для вивчення та розв'язання цієї проблеми.
Keywords: кодекс; етика; комунікація; маніпуляція; інформація; управління; этика; коммуникация; манипуляция; информация; управление; code; ethics; communication; manipulation; information; management; кафедра економіки праці та менеджменту; кафедра готельно-ресторанної справи