Пасічний, Василь МиколайовичХорунжа, Тетяна ОлегівнаМаринін, Андрій ІвановичХрапачов, Олег ВікторовичЖелуденко, Юлія Володимирівна2020-06-162020-06-162019Патент на корисну модель № 135713 UA, МПК A23L 13/00 (2019.01). Сосиски пастеризовані / Пасічний В. М., Хорунжа Т. О., Маринін А. І., Храпачов О. В., Желуденко Ю. В. ; патентовласник Національний університет харчових технологій. – № u201901570 ; заявл. 18.02.2019 ; опубл. 10.07.2019, Бюл. № 13 2019.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31436Корисна модель належить до м'ясної промисловості, а саме до виробництва м'ясних та м'ясовмісних консервів. В основу корисної моделі поставлено задачу підвищити емульгуючу та вологоутримуючу здатність готового продукту та його біологічну цінність шляхом застосування картопляної клітковини, білоквмісної композиції з яловичим білком та додатковим використанням свинини та яловичини. Поставлена задача вирішується тим, що склад сосисок пастеризованих, що включає м'ясо, білкову композицію, кров харчову, рослинний концентрат, сіль, перець чорний, мускатний горіх, кетчуп "Лагідний", воду, які відрізняються тим, що містять як м'ясо яловичину і свинину, як білкову композицію містять білоквмісну композицію з яловичим білком "Білкозин", як рослинний концентрат містять картопляну клітковину. The utility model belongs to the meat industry, namely to the production of canned meat and meat. The utility model is based on the task of increasing the emulsifying and moisture-retaining ability of the finished product and its biological value through the use of potato fiber, protein-containing composition with beef protein and the additional use of pork and beef. The problem is solved by the fact that the composition of pasteurized sausages, including meat, protein composition, blood food, vegetable concentrate, salt, black pepper, nutmeg, ketchup "Lahidny", water, which differ in that they contain as meat beef and pork, as a protein composition contain a protein-containing composition with beef protein "Bilkozin", as a vegetable concentrate contain potato fiber.кафедра технології м’яса і м’ясних продуктівклітковинабілокколагенfiberproteincollagenкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняСосиски пастеризовані (Патент на корисну модель № 135713)Technical Report