Методологія як вчення про методи дослідження - Ковешніков, Володимир Сергійович; Попович, Ксенія Вікторівна (My University, 2015)
Загальна методологія забезпечує правильні і точні уявлення про загальні закони розвитку туризму, його своєрідності і складових компонентах, а також місце і роль в ньому тих явищ, які вивчають учені і фахівці. В її основі лежить діалектичний підхід до розуміння сутності туризму. Дана методологія виходить з матеріальності оточуючого нас світу, в якому матерія знаходиться в безперервному русі та розвитку. General methodology ensures correct and accurate representation of the general laws of development of tourism, its originality and constituents, as well as the place and role in it of the phenomena that study scientists and experts. It is based on a dialectical approach to understanding the nature of tourism. This methodology comes from the materiality of the world around us, in which the matter is in constant motion and development.
Keywords: туризм; розвиток; методологія; development; methodology; tourism