Харчові добавки в безглютенових дієтичних продуктах європейських виробників - Грищенко, Анна Миколаївна (My University, 2021)
Проаналізовано перелік харчових добавок, які використовують світові виробники в технології безглютенових хлібобулочних, макаронних та кондитерських виробів. Зазначено, що деякі виробники використовують нетрадиційну сировину, яка сприяє регулюванню структурно-механічних властивостей напівфабрикатів та дає можливість знизити кількість харчових добавок в рецептурі. The list of food additives used by global manufacturers in the technology of gluten-free bakery, pasta, and confectionery products was analyzed. It is noted that some manufacturers use non-traditional raw materials, which helps to regulate the structural and mechanical properties of semi-finished products and makes it possible to reduce the amount of food additives in the recipe.
Keywords: дієтичні продукти; безглютенові продукти; добавки структуроутворювачі; хлібобулочні вироби; виробники безглютенової продукції; dietary products; gluten-free products; structure-forming additives; bakery products; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів