Грищенко, Анна Миколаївна2024-11-112024-11-112021Грищенко, А. Харчові добавки в безглютенових дієтичних продуктах європейських виробників / А. Грищенко // Проблеми і практичні підходи виробництва та регулювання використання харчових добавок в країнах Європейського Союзу та в Україні : матеріали І Міжнародної науково-практичної конференції, 30 листопада 2021р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 15–16.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45631Проаналізовано перелік харчових добавок, які використовують світові виробники в технології безглютенових хлібобулочних, макаронних та кондитерських виробів. Зазначено, що деякі виробники використовують нетрадиційну сировину, яка сприяє регулюванню структурно-механічних властивостей напівфабрикатів та дає можливість знизити кількість харчових добавок в рецептурі. The list of food additives used by global manufacturers in the technology of gluten-free bakery, pasta, and confectionery products was analyzed. It is noted that some manufacturers use non-traditional raw materials, which helps to regulate the structural and mechanical properties of semi-finished products and makes it possible to reduce the amount of food additives in the recipe.ukдієтичні продуктибезглютенові продуктидобавки структуроутворювачіхлібобулочні виробивиробники безглютенової продукціїdietary productsgluten-free productsstructure-forming additivesbakery productsкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівХарчові добавки в безглютенових дієтичних продуктах європейських виробниківAbstracthttps://orcid.org/0000-0002-0617-6918