Сімахіна, Галина ОлександрівнаКамінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна2014-11-132014-11-132014Сімахіна, Г. О. Підбір ефективних кріопротекторів для заморожування плодово-ягідної сировини / Г. О. Сімахіна, С. В. Халапсіна // Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції –основнізасади її конкурентоздатності : матеріали ІІІ Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 9 вересня 2014 р. — К., 2014. – С. 60-61.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18325У комплексі досліджень із розроблення нової технології свіжозамороженої плодово-ягідної продукції на першому етапі стоїть сортовідбір сировини. Із проведених нами досліджень з'ясовано, що при виборі рекомендованих сортів необхідно враховувати їхню придатність до промислового заморожування. The complex research to develop a new technology of fresh frozen fruit products in the first stage is sortovidbir materials. From our studies it was found that the choice of recommended varieties necessary to consider their suitability for industrial refrigeration.uk-UKкріопротекторизаморожуванняплодово-ягідна сировинаcryoprotectantsfreezingraw fruits and berriesкафедра технології оздоровчих продуктівПідбір ефективних кріопротекторів для заморожування плодово-ягідної сировиниOther