Практичні аспекти впровадження AR-технологій доповненої реальності в етапи синтезу робототехнічних систем - Ясичев, Владислав Віталійович; Гавва, Олександр Олександрович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Васильківський, Костянтин Вікторович (My University, 2024)
Розробка складних автоматизованих пакувальних систем, мехатронних вузлів, робочих органів і деталей для AR-бібліотеки доповненої реальності є актуальним завданням для пошуку нових технічних рішень. Доповнена реальність – перспективна технологія впровадження віртуальних елементів у реальний простір, з можливістю інтерактивної взаємодії із цими елементами [1]. Однією з основних переваг цієї технології є отримання більш інформативної картини реального світу за рахунок додавання в нього віртуальної інформації. Тобто доповнена реальність – це технологія, яка поєднує віртуальні об’єкти з навколишнім світом.

The development of complex automated packaging systems, mechatronic assemblies, working bodies, and parts for the AR library of augmented reality is an urgent task for finding new technical solutions. Augmented reality is a promising technology for introducing virtual elements into real space, with the ability to interact with these elements [1]. One of the main advantages of this technology is obtaining a more informative picture of the real world by adding virtual information to it. In other words, augmented reality is a technology that combines virtual objects with the world around us.
Keywords: кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; AR-технології; доповнена реальність; робототехнічні системи; AR technologies; augmented reality; robotic systems