Куц, Анатолій МихайловичСанчес, ОльгаКонтрерас, РамонДельгадо, Рамон2015-10-082015-10-081997Нові термотолерантні раси дріжджів для спиртового зброджування меляси / А. М. Куц, О. Санчес, Р. Контрерас, Р. Дельгадо // Наукові праці УДУХТ. – 1997. – № 3. – С. 53-55https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/21678Результати досліджень чотирьох нових термотолерантних рас дріжджів у порівнянні з расою Saccharomyces cerevisiae показали, що вони добре зброджують цукри меляси і утворюють етиловий спирт. За спиртоутворенням та іншими показниками бродіння досліджені дріжджі розмістилися у такій послідовності: С-45 > С-30 > С-19 > С-23 > Saccharomyces cerevisiae. Наявність підвищеної кількості діоксиду сірки в сульфітованій мелясі негативно впливає на розмноження дріжджів, утворення спирту та інші показники спиртового бродіння. The results of studies of four new races of thermotolerant yeasts in comparison with a race of Saccharomyces cerevisiae showed that they are well fermented sugar molasses and form ethyl alcohol. For spirtovanny and other indicators of fermentation was studied yeast is in the following sequence: C-45 > S-30 > P-19 > s-23 > Saccharomyces cerevisiae. The presence of increased amount of sulfur dioxide in sulfur molasses negatively affects the reproduction of yeast, alcohol synthesis and other indicators of alcoholic fermentation.кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстватермотолерантні раси дріжджівспиртове бродіннямелясне суслоетиловий спиртрозмноження дріжджівдіоксид сіркиthe rmotolerant strains of yeastalcoholic fermentationmolasses wortethyl alcoholreproduction of yeastsulfur dioxideНові термотолерантні раси дріжджів для спиртового зброджування мелясиArticle