Спосіб отримання соусу з плодової сировини (Деклараційний патент на корисну модель № 51738) - Стешенко, Ольга Михайлівна; Гойко, Ірина Юріївна (My University, 2010)
Спосіб отримання соусу з плодової сировини включає миття, інспекцію, видалення плодоніжок і кісточок, бланшування, протирання, змішування компонентів рецептури, термічну обробку, фінішування. Як плодову сировину використовують вишню і полуницю, а також толокно, вершки 20 % та сир. A method for making sauce of raw fruit material includes washing, inspecting, removing fruit-stalks and stones, blanching, pulping, mixing the recipe components, thermal treatment, finishing. Cherry and strawberry are used as the raw fruit material. Addtiionally the sauce contains oatmeal, 20 % cream and cottage cheese.
Keywords: соус; плодова сировина; sauce; raw fruit material; кафедра технології оздоровчих продуктів