Параметричний синтез дозувально-фасувальних адаптронних модулів для сипкої продукції - Гавва, Олександр Олександрович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна (My University, 2025)
Сипка харчова продукція, залежно від структурно-механічних характеристик, дозується ваговим або об'ємним способами. Для легкоплинної і дисперсної сипкої продукції використовують, з точки зору технічної ефективності, об'ємні дозатори. За допомогою квантометричного аналізу встановлено, що з точки зору ефективності проведення дозування і фасування, найефективніше використовувати дозатори стаканчикового типу із роторною структурою компонування. Для підвищення показників технічної ефективності (функціональна точність та продуктивність) потрібно провести параметричний синтез конструкційних виконань таких модулів.

Depending on its structural and mechanical characteristics, bulk food products are dosed by weight or volume. For low-flowing and dispersed bulk products, volumetric dosing is used, in terms of technical efficiency, volumetric batchers are used for lightly flowing and dispersed bulk products. Quantum analysis has established that in terms of dosing and packaging efficiency, it is most efficient to use cup-type dispensers with a rotary layout structure. To improve the technical efficiency (functional accuracy and performance), it is necessary to conduct a parametric synthesis of the design of such modules.
Keywords: кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; параметричний синтез; дозувально-фасувальні адаптронні модулі; сипка продукція; parametric synthesis; dosing and packaging adaptor modules; bulk products