Аналіз стану переробки молочної сироватки та пошук тенденцій її удосконалення - Осьмак, Антон Олексійович; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Святненко, Роман Сергійович (My University, 2025)
Молочна сироватка застосовується для виробництва напоїв, кисломолочних та десертних продуктів (киселів, желе, пудингів, мусів), концентратів, молочного цукру та ін. Аналіз світового та вітчизняного досвіду свідчить про перспективність досліджень в напрямку модифікації складу та властивостей молочної сироватки, метою яких є регулювання характеристик для застосування в різних галузях харчової промисловості

Whey is used for the production of beverages, fermented milk and dessert products (kissels, jellies, puddings, mousses), concentrates, milk sugar, etc. Analysis of global and domestic experience indicates the promising prospects of research into modifying the composition and properties of whey, the purpose of which is to regulate its characteristics for use in various branches of the food industry
Keywords: сироватка молочна; кисломолочні напої; ферментовані продукти; whey; fermented milk drinks; fermented products; кафедра технології молока і молочних продуктів