Антимутагенна дія препарату Бластен на основі мікроорганізмів роду Lactobacillus - Старовойтова, Світлана Олександрівна; Орябінська, Лариса Борисівна; Яловенко, О. І.; Дуган, Олексій Мартем'янович; Шинкаренко, Любов Миколаївна (My University, 2005)
Представлені дані про антимутагенність препарату на основі молочнокислих бактерій відкривають перспективи розширення подальшого використання даної групи мікроорганізмів та препаратів на їх основі у медицині, ветеринарії та у косметології в якості антимутагенів, що особливо важливо у зв’язку із збільшенням кількості мутагенів в навколишньому середовищі та продуктах харчового та побутового вжитку. The data on drug antymutahennist based on lactic acid bacteria offer prospects for further expansion of the use of micro-organisms and products based on them in medicine, veterinary medicine and in cosmetics as antymutaheniv, which is especially important due to the increasing number of mutagens in the environment and food and household goods.
Keywords: пробіотична дія; probiotic effect; лактобактерії; lactobacteria; кафедра біотехнології і мікробіології