Грек, Олена ВікторівнаПшенична, Тетяна ВолодимирівнаНіколаєва, Марія Сергіївна2021-05-192021-05-192021Грек, О. В. Визначення оптимальної кількості ягідного коагулянту для осадження білків молока / О. В. Грек, Т. В. Пшенична, М. С. Ніколаєва // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : Міжнародна науково-практична конференція, 18 травня 2021 р. : [тези у 2-х ч.] / редкол. : О. І. Черевко [та ін.]. – Харків : ХДУХТ, 2021. – Ч. 2. – С. 59-60.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/34023Запропоновано здійснювати процес осадження білків молока із застосуванням в якості коагулянту чорничної пасти, що є джерелом органічних кислот, поліфенольних сполук, вітамінів, макро- та мікронутрієнтів. Встановлено, що внесення ягідного коагулянту у кількості 7 % в молоко за температури (75±1) °С та тривалості витримки 3 хв характеризується відповідним процесом дестабілізації, а також має достатній вплив на вихід концентрату білково-чорничного, з врахуванням обмежень за органолептичними показниками.білковий концентратосадження білківкоагулянткафедра технології молока і молочних продуктівВизначення оптимальної кількості ягідного коагулянту для осадження білків молокаThesis