Метод відслідкування точки максимальної потужності фотоелектричних систем - Самсонов, Валерій Васильович; Сільвестров, Антон Миколайович; Скринник, Олексій Миколайович (My University, 2014)
Перетворення сонячної енергії в електричну є найбільш перспективним напрямком відновлюваної енергетики. Однак низька ефективність і висока вартість на одиницю потужності є найбільшою проблемою фотоелектричних системи, яка запобігає широкому використанню таких систем сьогодні. Для ефективного використання фотоелектричних генераторів необхідно знати точку максимальної потужності і забезпечити такий режим, щоб отримувати найбільшу потужність при зміні навколишніх умов. Відслідкування точки максимальної потужності (MPPT, англ. maximum power point tracking) - спосіб, що використовується для отримання максимальної можливої потужності на виході фотомодулів. The conversion of solar energy into electrical energy is the most promising area of renewable energy. However, the low efficiency and high cost per unit of power is the problem of photoelectric system, which prevents the widespread use of such systems today. For efficient use of photovoltaic generators need to know the maximum power point and provide a profile to get the most power when changing environmental conditions. Tracking the maximum power point (MPPT, Eng. Maximum power point tracking) - method used to obtain the maximum possible output power fotomoduliv.
Keywords: фотоелектричні генератори; фотомодулі; сонячна енергія; photovoltaic generators; fotomoduli; solar energy; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки