Коцюбанський, Андрій МиколайовичМирончук, Валерій Григорович2013-11-082013-11-082012Коцюбанький, А. М. Визначення ефективної величини початкового сиропу вакуум-апаратів для уварювання цукрового утфелю / А. М. Коцюбанський, В. Г. Мирончук // Ukrainian Food Journal. – 2012. – № 1. – С. 81–85.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/11112У статті проаналізовано вплив початкового сиропу на якісні характеристики утфелю на прикладі двох конструкцій вакуум-апаратів ВМА-600 та ВАМЦ-600. Проведено дослідження впливу та знаходження раціональної величини початкового сиропу з застосуванням розробленої імітаційної моделі роботи вакуум-апарату. Проведені обчислювальні експерименти показали, що величина початкового сиропу повинна становити 30-33%. Збільшення величини початкового сиропу не дозволяє отримати якісний утфель внаслідок обмеженого об’єму вакуум-апарату і змушує здійснювати доварювання утфелю, а зменшення нижче 30% не задовольняє з умов текучості утфелю. The article analyzes the influence of the initial syrup on qualitative characteristics of the, restorative sugar solution by the example of two designs of vacuum devices: BMA-600 and ВАМЦ-600. The study of the effect and find a rational of the initial syrup using the developed simulation model of the vacuum apparatus. The performed experiments have shown that the magnitude of the initial syrup should be 30-33%. The increase of the initial syrup does not allow to obtain high-quality restorative sugar solution due to the limited amount of vacuum apparatus and a decrease below 30% does not satisfy the conditions of flow of restorative sugar solution.otherкристалізаціяпочатковий сиропвакуум-апаратутфелькафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняcrystallizationinitial syrupvacuum panrestorative sugar solutionкафедра мехатроніки та пакувальної технікиВизначення ефективної величини початкового сиропу вакуум-апаратів для уварювання цукрового утфелюArticle