Шиян, Петро ЛеонідовичМудрак, Тетяна ОмелянівнаБойко, Петро МиколайовичЄрмакова, Ганна Володимирівна2012-02-062012-02-062012Вплив мультиензимного комплексу ферментних препаратів на біоконверсію біополімерів в спиртовому виробництві / П. Л. Шиян, Т. О. Мудрак, П. М. Бойко, Г. В. Єрмакова // 2012.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/198Досліджено вплив комплексних ферментних препаратів (ФП) на ступінь біоконверсію біополімерів зернової сировини. Наведені хіміко-технологічні показники зрілих бражок, отриманих із використанням комплексів ФП селективної дії і стабілізатора активності ферментів іонів Са++. Із використанням різних ферментів при рН 3,6 – 4,5 в бражних дистилятах зменшується вміст естерів на 15 %, вищих спиртів і органічних кислот на 6 і 43 % відповідно.The influence of complex enzymes (AF) on the degree of bioconversion biopolymers grain materials. These chemical and technological parameters of mature brazhok obtained using complexes AF selective action of enzymes and stabilizer Ca + +. With the use of different enzymes at pH 3.6 - 4.5 in wassail distillates content decreases by 15% esters, higher alcohols and organic acids by 6 and 43%, respectively.otherсуслодріжджіферментзріла бражкаорганічні домішкиmustyeastsenzymefermentedwashorganic admixturesкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваВплив мультиензимного комплексу ферментних препаратів на біоконверсію біополімерів в спиртовому виробництвіArticle