Метонімія як ефективний засіб увиразнення української прози початку ХХІ сторіччя - Приблуда, Людмила Михайлівна (My University, 2019)
Мовотворчість письменників-постмодерністів – яскравий приклад використання метонімії. В сучасній українській прозі метонімія не лише називає обʼєкти навколишньої дійсності. Вона є яскравим засобом увиразнення мовосвіту письменників постмодерного періоду, що сприяє динамізації й водночас спрощенню мовлення, його узагальненню. Linguistics of postmodern writers is a striking example of the use of metonymy. In modern Ukrainian prose, metonymy not only names the objects of the surrounding reality. It is a bright means of expressing the language world of writers of the postmodern period, which contributes to the dynamization and at the same time simplification of speech, its generalization.
Keywords: кафедра гуманітарних дисциплін; номінація; вторинна номінація; метонімія; сучасна українська проза; nomination; secondary nomination; metonymy; modern Ukrainian prose