Шульга, Оксана СергіївнаГрибков, Сергій ВіталійовичШульга, Сергій Іванович2020-06-172020-06-172019Шульга, О. С. Програма для обрахунку оптимізованого складу їстівного покриття/плівки для кондитерських і хлібобулочних виробів / О. С. Шульга, С. В. Грибков, С. І. Шульга // Scientific achievements during the rapid technological development : proceedings of VI International scientific conference. – Berlin : Tredition GmbH, 2019. – P. 190–194.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31517Проведено параметричну оптимізацію цільової функції – паропроникність їстівного покриття/плівки, яка дозволила отримати оптимальні значення складу біодеградабельного їстівного покриття/плівки. Найменшого значення паропроникності досягається за таких концентрацій складових їстівного покриття/плівки: крохмаль – 4,93 %; желатин – 15,11 %; карбамід – 2,83 %; лляна олія – 5,05 %; решта вода – 72,08 %. Запропонована програма повинна полегшити технологічні розрахунки за умови використання їстівного покриття у виробництві хлібобулочних та кондитерських виробів. Крім того, її також можна налаштувати на розрахунок економічних параметрів та підрахунку підвищення біологічної цінності виробів за рахунок використання біологічно цінних добавок у складі їстівного покриттяotherїстівне покриття/плівкаоптимізаціякомп’ютерна програмаedible coating/filmoptimizationcomputer programкафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпекикафедра харчової хіміїкафедра експертизи харчових продуктівПрограма для обрахунку оптимізованого складу їстівного покриття/плівки для кондитерських і хлібобулочних виробівThesis