Бабанов, Ігор ГеннадійовичБабанова, Олена ІгорівнаБеседа, Сергій Дмитрович2024-09-092024-09-092024Патент на корисну модель № 156906 UA, МПК (2024.01) А23В 4/044 (2006.01) А22С 11/00. Пристрій для теплового оброблення ковбасних виробів / Бабанов І. Г., Бабанова О. І., Беседа С.Д. ; заявник Національний університет харчових технологій. – № u 2023 05203 ; заявл. 02.11.2023 ; опубл. 22.08.2024, Бюл. № 34 2024.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/44739Пристрій для теплового оброблення ковбасних виробів складається з теплоізольованої камери з системою підготовки робочої суміші, яка містить осьові вентилятори, калорифери, нагнітаючі повітропроводи, які розташовані вздовж бокових стінок камери, димоходи, повітропроводи для відводу робочої суміші, а також рами з продуктом. В теплоізольованій камері додатково розташована система пульсуючого повітророзподілу, яка складається з вентилятора, механізму перемикання подачі повітряної та димоповітряної суміші в повітропроводиThe device for thermal processing of sausage products consists of a heat-insulated chamber with a system for preparing the working mixture, which contains axial fans, heaters, injection air ducts located along the side walls of the chamber, chimneys, air ducts for removing the working mixture, as well as frames with the product. A pulsating air distribution system is additionally located in the heat-insulated chamber, which consists of a fan, a mechanism for switching the supply of air and smoke-air mixture to the air ductsukпристрійтеплове обробленняковбасні виробиdeviceheat treatmentsausage productsкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвПристрій для теплового оброблення ковбасних виробівPatenthttps://orcid.org/0000-0002-7114-236Xhttps://orcid.org/0000-0001-6906-158Xhttps://orcid.org/0009-0005-6926-2740