Пристрій для теплового оброблення ковбасних виробів (Патент на корисну модель № 156906) - Бабанов, Ігор Геннадійович; Бабанова, Олена Ігорівна; Беседа, Сергій Дмитрович (My University, 2024)
Пристрій для теплового оброблення ковбасних виробів складається з теплоізольованої камери з системою підготовки робочої суміші, яка містить осьові вентилятори, калорифери, нагнітаючі повітропроводи, які розташовані вздовж бокових стінок камери, димоходи, повітропроводи для відводу робочої суміші, а також рами з продуктом. В теплоізольованій камері додатково розташована система пульсуючого повітророзподілу, яка складається з вентилятора, механізму перемикання подачі повітряної та димоповітряної суміші в повітропроводи

The device for thermal processing of sausage products consists of a heat-insulated chamber with a system for preparing the working mixture, which contains axial fans, heaters, injection air ducts located along the side walls of the chamber, chimneys, air ducts for removing the working mixture, as well as frames with the product. A pulsating air distribution system is additionally located in the heat-insulated chamber, which consists of a fan, a mechanism for switching the supply of air and smoke-air mixture to the air ducts
Keywords: пристрій; теплове оброблення; ковбасні вироби; device; heat treatment; sausage products; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв