Погорела, Крістіна ГpигopiвнaПопова, Інна Вадимівна2024-10-142024-10-142024Погорела, К. Використання трансглютомінази в харчових технологіях / К. Погорела, І. Попова // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2024 р. – Київ : НУХТ, 2024. – Ч. 2. – С. 235.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/44992Трансглютаміназа знайшла широке застосування в харчовій промисловості, зокрема в приготуванні харчових продуктів. Перспективним є використання цього ферменту для покращення текстури продуктів, збільшення в'язкості та стабільності тіста, виробництво м'ясних продуктів низької калорійності, підвищення тривалості придатності до споживанняTransglutaminase is widely used in the food industry, in particular in the preparation of food products. It is promising to use this enzyme to improve product texture, increase dough viscosity and stability, produce low-calorie meat products, increase shelf life consumptionukтрансглютаміназаміжмолекулярна перехресна взаємодіяпептидні зв'язкиtransglutaminaseintermolecular cross interactionpeptide bondsкафедра харчової хіміїВикористання трансглютомінази в харчових технологіяхThesishttps://orcid.org/0000-0003-0332-2681