Бурбонський (мадагаскарський) перець - новинка на ринку прянощів - Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна (My University, 2025)
Поява мадагаскарського перцю на світовому ринку є відносно новою — лише близько півстоліття тому він почав експортуватися за межі острова, хоча місцеве населення використовувало його століттями. Незвичайна форма плодів, їх червоно-коричневе забарвлення та складний ароматичний профіль зробили бурбонський перець бажаним інгредієнтом для високої гастрономії. Його смак поєднує деревні, фруктові, цитрусові та квіткові ноти, а післясмак — довгий, м’який, злегка смолистий, що надає стравам глибини та характеру.
Keywords: кафедра технології консервування; перець мадагаскарський; спеції; Voatsiperifery