Матко, Світлана ВасилівнаКостенко, Єлизавета ЄвгеніївнаМельник, Людмила МиколаївнаМарценюк, Олександр Степанович2012-09-112012-09-112008Матко, С. В. Сорбенти різних типів / С. В. Матко, Є. Є. Костенко, Л. М. Мельник, О. М. Марценюк // Харчова і переробна промисловість - 2008. - № 8-9. - С.16-17.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/2467Вивчено можливість застосування у харчовій промисловості різних груп сорбентів. Підібрано технологічні параметри адсорбційного очищення яблучного соку палигорськітом Ефективність даного оброблення доведено зменшенням вмісту важких металів, кількість яких визначали за допомогою розробленої на кафедрі аналітичної хімії НУ XT методики ТФС - твердофазної спектрофотометрії, достовірність отриманих результатів підтверджено даними атомно-адсорбційної спектрометрії.otherважкі металитвердофазна спектрофотометріїheavy threwspectrophotometryкафедра харчової хіміїкафедра процесів і апаратів харчових виробництвкафедра технології консервуванняСорбенти різних типівArticle