Лабжинська, Маргарита ЮріївнаВолодченкова, Наталія Валеріївна2018-06-232018-06-232018Лабжинська, M. Ю. Впровадження методу HAZOP на підприємствах зернопереробної ґалузі / M. Ю. Лабжинська, Н. В. Володченкова // Агроекологічні аспекти виробництва та переробки продукції сільського господарства : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 7-8 червня 2018 р., м. Київ. – Мелітополь-Кирилівка : ТДАУ, 2018. – С. 81.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27730В роботі розглянуто метод моніторингу потенційних небезпек в системах менеджменту промислової безпеки та охорони праці: HAZOP (Hazard and operability studies – визначення небезпек та працездатності), який є якісним методом ідентифікації небезпек та ризиків для людей, обладнання, навколишнього середовища та/або досягнення цілей організації. Визначено основні потенційні небезпеки та керівні слова у критичних точках технологічного процесу. Використання методу HAZOP дозволяє своєчасно адекватно оцінювати та знижувати ризики, що забезпечить підвищення ефективності проходження технологічного процесу з точки зору безпеки.uk-UKкафедра екологічної безпеки та охорони працібезпекаsafetyуправлінняmanagementHAZOPризикriskВпровадження методу HAZOP на підприємствах зернопереробної ґалузіThesis