Зберігання фруктів в газових середовищах - Янчарек, Мариан Марек; Буляндра, Олексій Федорович (My University, 2007)
Проведено аналіз впливутемператури та складу газового середовища на термін зберігання фруктів. Найкраще гальмується дихання яблук і груш при температурі повітря в сховищі ? = 1,5—2,5°С, за вмісту кисню 1,5—2,5 %, вуглекислого газу 2—3 %. За таких умов фрукти зберігаються практично до нового врожаю.
Keywords: зберігання; сохранение; storage; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки