Янчарек, Мариан МарекБуляндра, Олексій Федорович2013-06-262013-06-262007Буляндра, О. Ф. Зберігання фруктів в газових середовищах / О. Ф. Буляндра, М. М. Янчарек // Харчова промисловість. - 2007. - № 5. - С. 48-51.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8495Проведено аналіз впливутемператури та складу газового середовища на термін зберігання фруктів. Найкраще гальмується дихання яблук і груш при температурі повітря в сховищі ? = 1,5—2,5°С, за вмісту кисню 1,5—2,5 %, вуглекислого газу 2—3 %. За таких умов фрукти зберігаються практично до нового врожаю.зберіганнясохранениеstorageкафедра теплоенергетики та холодильної технікиЗберігання фруктів в газових середовищах