Модифікований крохмаль і його властивості - Мельник, Оксана Юріївна (My University, 2013)
Стаття присвячена дослідженню змін фізико-хімічних властивостей крохмалю в процесі модифікації. Встановлено, що після оброблення змінюється середньо-чисельна молекулярна маса та ступінь полімеризації крохмалю, фракційний склад крохмалю, кількісне та якісне співвідношення різних фракцій. Зміна структури молекул крохмалю призводить до зміни властивостей отриманих продуктів. The article investigates changes in the physicochemical properties of starch in the process of modification. Found that after cutting changes the numerical average molecular weight and degree of polymerization of starch, starch fraction composition, quantitative and qualitative comparison of different factions. Changes in the structure of starch molecules changes the properties of the resulting products.
Keywords: модифіковані крохмалі; крохмальна молекула; температура клейстеризації; екструдування; структура; modified starches; starch molecule; temperature of paste form; extruding; structure; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів