Мельник, Оксана Юріївна2013-11-272013-11-272013Мельник, О. Ю. Модифікований крохмаль і його властивості / О. Ю. Мельник // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2013. – № 11. – С. 3–4.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/11652Стаття присвячена дослідженню змін фізико-хімічних властивостей крохмалю в процесі модифікації. Встановлено, що після оброблення змінюється середньо-чисельна молекулярна маса та ступінь полімеризації крохмалю, фракційний склад крохмалю, кількісне та якісне співвідношення різних фракцій. Зміна структури молекул крохмалю призводить до зміни властивостей отриманих продуктів. The article investigates changes in the physicochemical properties of starch in the process of modification. Found that after cutting changes the numerical average molecular weight and degree of polymerization of starch, starch fraction composition, quantitative and qualitative comparison of different factions. Changes in the structure of starch molecules changes the properties of the resulting products.uk-UKмодифіковані крохмалікрохмальна молекулатемпература клейстеризаціїекструдуванняструктураmodified starchesstarch moleculetemperature of paste formextrudingstructureкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівМодифікований крохмаль і його властивостіArticle