Поліпшення якості солодких страв: антиоксидантна дія настоїв кураги та кориці - Рибачук, Віталій Анатолійович; Омельченко, Марія Сергіївна; Кузьмін, Олег Володимирович; Хареба, Олена Василівна; Дударєв, Ігор Миколайович (My University, 2025)
Розглянуто можливості використання купажного настою кураги та кориці для покращення якості солодких страв. Проаналізовано їх вплив на органолептичні характеристики та антиоксидантні властивості готових продуктів. Визначено, що біоактивні сполуки кураги та кориці, зокрема поліфеноли, сприяють підвищенню харчової цінності та функціональних властивостей солодких страв. Отримані результати можуть бути використані у ресторанній індустрії для розроблення інноваційних десертних продуктів із підвищеною антиоксидантною активністю.

The possibilities of using a blended infusion of dried apricots and cinnamon to improve the quality of sweet dishes are discussed. Their impact on the organoleptic characteristics and antioxidant properties of the final products was analyzed. It was found that the bioactive compounds in dried apricots and cinnamon, particularly polyphenols, contribute to enhancing the nutritional value and functional properties of sweet dishes. The obtained results can be applied in the restaurant industry for the development of innovative dessert products with increased antioxidant activity.
Keywords: кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції; якість; антиоксидантна здатність; водно-спиртові настої; курага; кориця; функціональні властивості; ресторанні технології; солодкі страви; quality; antioxidant capacity; hydroalcoholic infusions; dried apricots; cinnamon; functional properties; restaurant technologies; sweet dishes