Белінська, Крістіна ОлександрівнаФалендиш, Наталія ОлексіївнаКовбаса, Володимир Миколайович2013-03-222013-03-222013Белінська, К. О. Дослідження жирно кислотного складу сухого молока свійських тварин з метою використання його для виробництва продуктів дитячого харчування / К. О. Белінська, Н. О. Фалендиш, В. М. Ковбаса // Дитяче харчування: перспективи розвитку та інноваційні технології: зб. праць Першої міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції в рамках XVII Міжнародного Форуму товарів і послуг для дітей «Baby expo», 19 березня 2013 р. – Міністерство аграрної політики та продовольства України. – К: 2013. – С. 67-68.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7023В роботі проведено дослідження по визначенню жирнокислотного складу молока корови, кози і кобили, та його порівняння з жіночим молоком. Встановлено, що найбільш наближеним до материнського молока, по вмісту насичених жирних кислот, є кобиляче молоко. Результати досліджень дають можливість розробити суміші із різних видів молока свійських тварин, яка буде максимально наближена до материнського молока. In this paper a study to determine the fatty acid composition of milk cows, goats and mares, and its comparison with human milk. Established that the closest to breast milk, the contents of saturated fatty acids is mare milk. The results make it possible to develop a mix of different types of milk animals to be as close to breast milk.uk-UKдитячі сумішімолоко свійських тваринжирнокислотний складвітамінимікроелементиchildren mixmilk pets animalsfatty acid compositionvitaminsmicronutrientsкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівДослідження жирнокислотного складу сухого молока свійських тварин з метою використання його для виробництва продуктів дитячого харчуванняArticle