Дослідження жирнокислотного складу сухого молока свійських тварин з метою використання його для виробництва продуктів дитячого харчування - Белінська, Крістіна Олександрівна; Фалендиш, Наталія Олексіївна; Ковбаса, Володимир Миколайович (My University, 2013)
В роботі проведено дослідження по визначенню жирнокислотного складу молока корови, кози і кобили, та його порівняння з жіночим молоком. Встановлено, що найбільш наближеним до материнського молока, по вмісту насичених жирних кислот, є кобиляче молоко. Результати досліджень дають можливість розробити суміші із різних видів молока свійських тварин, яка буде максимально наближена до материнського молока. In this paper a study to determine the fatty acid composition of milk cows, goats and mares, and its comparison with human milk. Established that the closest to breast milk, the contents of saturated fatty acids is mare milk. The results make it possible to develop a mix of different types of milk animals to be as close to breast milk.
Keywords: дитячі суміші; молоко свійських тварин; жирнокислотний склад; вітаміни; мікроелементи; children mix; milk pets animals; fatty acid composition; vitamins; micronutrients; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів