Людиномірність як система координат в гуманітарному поступі нації - Бабушка, Лариса Дмитрівна (My University, 2012)
Дана стаття присвячена проблемі людиномірності як домінуючій системі координат в контексті гуманітарного поступу нації. Мета даного дослідження полягає у філософському аспекті осягнення феномена людиномірного, а саме, рівня самоусвідомлення. Значна увага приділена питанням розробки гуманітарної політики нації, її пріоритетам.

Given article devoted to human problem as value measure in the context humanitarian gait of the nation. Object of this research consist in the philosophical aspect of phenomenon of human comprehension, namely the level of consciousness. Special attention is paid to question of development humanitarian policy of the nation, its priority.
Keywords: людиномірність; человекомерность; human problem as value measure; гуманітарна політика; самосвідомість; філософія; humanitarian policy of the nation; philosophical aspect; кафедра гуманітарних дисциплін