Раціональне використання питної води в сучасних умовах - Доїжак, Марія; Накемпій, Олена Костянтинівна (My University, 2018)
Основний напрямок раціонального використання й охорони водних ресурсів в умовах забезпечення населення і підприємств міста водою необхідної якості і у необхідній кількості – це ощадливе використання питної води, захист водних джерел, пошук альтернативних джерел водопостачання та розробка систем доочистки води. У статті досліджено сучасні проблеми раціонального використання питної води. Проаналізовано цілі та напрями розв'язання еколого-економічних проблем водного господарства. Розглянута комплексна система економічних та правових інструментів стимулювання раціонального використання наявних ресурсів питної води. The main direction of rational use and protection of water resources in the conditions of providing the population and enterprises of the city with water of the necessary quality and in the required quantity - is the economical use of drinking water, protection of water sources, the search for alternative sources of water supply and the development of water purification systems. The article investigates modern problems of rational use of potable water. The aims and directions of solving ecological and economic problems of water economy are analyzed. The complex system of economic and legal instruments for stimulating the rational use of available drinking water resources is considered.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; вода; water; рациональне використання; rational use