Процеси акумуляції та міграції міді в темно-сірому опідзоленому ґрунті - Тогачинська, Ольга Василівна; Семенова, Олена Іванівна; Котинський, Андрій Валерійович; Ничик, Оксана Василівна; Кравченко, Ірина Йосипівна (My University, 2019)
Поглиблено вивчено негативні наслідки взаємовпливу систем удобрення і захисту рослин на екотоксикологічний стан ґрунту. Висвітлено результати пресів акумуляції і міграції міді в генетичних горизонтах ґрунту під час впливу різних елемен¬тів технологій вирощування пшениці озимої. Показано накопичення міді у вегетативних і генеративних органах ґрунту та транслокацію їх переходу в зерно пшениці.
Keywords: безпечність; екологічна оцінка; темно-сірий опідзолений ґрунт; мідь; пшениця озима; safety; dark gray podzolized soil; copper; winter wheat; environmental assessment; кафедра обліку і аудиту; кафедра екології та екоменеджменту